Clean Green

Het duurde even

Dit weekend kreeg ik opeens inspiratie om mijn site een grondige opknapbeurt te geven. Jaren heeft hier een site gestaan zonder inhoud of een duidelijk doel en die tijd is nu gelukkig voorbij. De opmaak is aangepast en de inhoud geplaatst. Het is als een mooi nieuw veld.

Het opzetten van websites is iets dat Patricia vooral doet. Ze heeft dan opeens een idee voor een nieuwe site, registreert de domeinnaam en ik zet de site dan technisch in elkaar. CMS en opmaak regel ik, de content wordt verzorgd door Patricia. En zoals een schilder vaak zelf geen nette kozijnen heeft, leek mijn site nergens op.

Green field

Voor alle sites die ik tot dusver heb opgezet maakte ik gebruik van Wordpress en standaard (erg aanpasbare) thema's. Op zich werkt dat prima, maar het wilde maar niet lukken met mijn eigen site. Dus, alles eraf! Schone lei en opnieuw beginnen. Met Pagekit dit keer.

Pagekit?

Ik volgde Pagekit al geruime tijd op Twitter om op de hoogte te blijven van hun ontwikkelingen. Via YooTheme kwam ik achter het bestaan van Pagekit toen ze nog maar net begonnen waren met de ontwikkeling ervan. De premisse die geschept werd destijds intrigeerde me meteen. Nu het CMS volwassen genoeg is heb ik het weer eens geïnstalleerd om te kijken hoe het precies werkt.

Verrast

Toen ik nog studeerde heb ik al geleerd om HTML te schrijven en CSS te gebruiken voor de opmaak. En voor een lange periode was ik van mening dat een CMS die zaken eigenlijk voor je moet regelen. Pagekit biedt je beide mogelijkheden. Als je niet met HTML bezig wil zijn, prima! Gebruik het "as-is" en dan werkt het prachtig. Wil je meer controle over hoe alles precies eruit ziet en hoe de indeling van pagina's is? Dat kan ook, want je mag gewoon HTML gebruiken. Heerlijk!

Moet je dan alles zelf doen?

Nee gelukkig niet. De makers van Pagekit hebben ook UIkit gemaakt. Volgens hun eigen website is UIkit:

A lightweight and modular front-end framework
for developing fast and powerful web interfaces

Pagekit heeft UIkit in zich en daardoor is een enorme bibliotheek aan standaard mogelijkheden beschikbaar gekomen. Op deze website heb ik dan ook alleen maar gebruik hoeven maken van Pagekit's eigen functies en dat aangevuld met de mogelijkheden van UIkit.

Toekomst

Nu alles zo ver staat kan ik de site gaan gebruiken. Hij dient twee doelen: mezelf online presence geven en om te bloggen. Mijn blogs komen al regelmatig op ByDesign Magazine maar ik wil ook mijn eigen blogs kunnen schrijven die niet per se met mijn werk te maken hebben. Ik ben in ieder geval tevreden met hoe het nu geworden is en ik ga mijn best doen er iets van te maken.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}