Ontdek Michiel Mijdam

As a project manager/consultant Michiel is open, social and strict where he needs to be. With his communicative skills he keeps all stakeholders informed and the team aligned. He has broad experience and knowledge in virtually all SAP’s ERP products. Being a senior consultant he is experienced in most end-to-end processes provided by SAP Business ByDesign.

Goldfish ICT Services

Werkervaring

Projectleider en consultant

Goldfish ICT Services

Periode: 2015 - heden
Sinds het laatste kwartaal van 2012 ben ik bezig met SAP Business ByDesign oftewel De Cloud. Bij Goldfish ICT kan ik mijn volledige focus leggen op de cloudoplossingen van SAP. Als projectmanager zorg ik ervoor dat cloudprojecten snel en succesvol worden uitgevoerd. Het succes van de klant staat hierbij centraal.

Voorzitter

The Young Talent Group

Periode: jan 2015 - heden
Deze groep jonge talenten willen hun omgeving positief veranderen. Hun focus ligt op het land van Cuijk en hun aanpak is gewoon doen. Ook ik ben om die redenen aangesloten bij dit initiatief en ik mag als voorzitter deze mooie groep vertegenwoordigen.

Penningmeester

Coöperatieve vereniging LVCNET u.a.

Periode: aug 2015 - heden
LVCNET is een lokaal initiatief voor de aanleg van een grootschalig glasvezelnetwerk en is ontstaan uit de strategische visie van de 5 gemeenten in het land van Cuijk. Als toezichthoudend penninsmeester zie ik erop toe dat de gelden op een juiste manier uitgegeven worden en sta ik de organisatie bij met raad en advies.

Expertise Teamleider SAP Business ByDesign

Ctac N.V.

Periode: sept 2013 - aug 2015
Als expertise teamleider zorgde ik voor kennissessies, het geven van demo's tijdens verkoop en het opzetten van de projectaanpak voor de SAP Cloud producten.

Projectmanager

Ctac N.V.

Periode: jan 2012 - aug 2015
Als IPMA level D gecertificeerde projectmanager is het mijn doel om een project zo goed mogelijk te laten verlopen zodat de klant succesvol kan zijn. IT projecten kunnen wél op tijd en binnen budget voltooid worden.

SAP PP Consultant

mYuice

Periode: jan 2009 - dec 2011

SAP Business One Consultant

mYuice

Periode: jan 2007 - dec 2008

Support Consultant (SBO)

NetIT

Periode: mrt 2006 - dec 2006

Projecten

Implementatieproject

Vecom groep - SAP Business ByDesign

Rol: Projectmanager en Consultant
Bij Vecom implementeren we nagenoeg alle onderdelen van ByDesign. Het betreft een uitvoerig project waar we alle bedrijven van de groep meenemen. Processen als productie, beitsen, projecten, productverkoop en financiën worden straks in één systeem ondersteund. In dit project heb ik de productieprocessen onder mijn hoede genomen en draag ik als projectmanager zorg voor het sturen van het project.

Implementatieproject

Merus NV - SAP Business ByDesign

Rol: Projectmanager en Consultant
Het project betreft de implementatie van Business ByDesign om met name de financiële en project administratie te ondersteunen. In het project heb ik de inrichting voor zowel financiëel als projecten uitgevoerd. Daarnaast heb ik als projectmanager de looptijd bewaakt om zeker te stellen dat Merus op de afgesproken datum live kan gaan.

Implementatieproject

Topcon Medical - SAP Business ByDesign

Rol: Consultant
Het project bij Topcon Medical wordt uitgevoerd voor iTelligence. Voor dit project was behoefte aan een ervaren ByDesign consultant met financiële kennis. Om die reden ben ik onderdeel van het team geworden.

Implementatieproject

Workrate - SAP Business ByDesign

Rol: Projectmanager en consultant
Met ByDesign hebben we het complete back-end systeem vervangen. De omvang van de oplossing waren de financiële processen, inkoop, projectenbeheer en de koppeling met het externe systeem Workmate. Het project was dankzij de goede inzet van Workrate in slechts 28 dagen afgerond.

Verbetering en ondersteuning

Metatronics - SAP Business ByDesign

Rol: Consultant
Metatronics is al enige tijd live met hun systeem en heeft daarmee de nodige ervaring opgedaan. Op basis van deze voortschreidende inzichten voeren we verfijningen door op hun systeem.

Implementatieproject

Intravacc - SAP Business ByDesign

Rol: Consultant
Voor jaren gebruikte Intravacc SAP R/3 als hun systeem. Toen ze het traject van verzelfstandiging in gingen en niet langer een onder deel van het RIVM zouden zijn hebben ze gekozen voor een nieuw systeem: SAP Business ByDesign. Met mijn team van Ctac hebben we deze oplossing binnen budget kunnen implementeren.

Overige details

Proceskennis

Project Management, Integration Management, Supply Chain Management, Purchasing, subcontracting, Sales & Distribution, Warehouse Management, Master Data Management, Production Planning

Referenties

Kemper en van Twist, Intravacc, Ctac, Hateha, VidaXL, SNV, Iseco, Tommy Hillfiger, Kemetyl, Mondo Minerals, Mastervolt, Saint Gobain, KNM, Bruynzeel